Shop

Bio Ethanol Haarden voor €499 euro incl BTW

Ons Verhaal

De route naar La Fuego

Wat ontzettend leuk in de eerste plaats dat je ons gevonden hebt, en dat je de tijd neemt om ons verhaal te lezen. Onze route naar La Fuego is een lange geweest, zowel qua tijd als afstand. We gaan je met een kleine tijdlijn proberen te vertellen hoe we gekomen zijn waar we nu zijn met onze prachtige Bio Ethanol Kachels! Ons verhaal begint in Mongolië in 2010…

mongolië 2010

Tijdens een reis door Mongolië in 2010 waarin wij in het midden van de winter in een Ger mochten slapen voor een week kwamen wij in aanraking met de sfeer van deze traditionele Mongoolse tenten. De Mongoolse tenten kenmerken zich voor de bijzondere vormgeving. In het midden van de Ger is een houthaard geplaatst. En vanuit dit midden is de inrichting om de haard heen geplaatst. De haard is letterlijk het midden van de ruimte. Door de de extreem lage tempraturen in de winter (minus 45 is geen uitzondering) spelen alle activiteiten in de woning zich direct af rondom de haard. Tijdens deze reis heeft de indeling van deze tent een grote indruk op ons gemaakt. De eenvoud van de ruimte, die toch zóveel sfeer met zich mee brengt. Dit gevoel is iets wat jaren is blijven hangen in het achterhoofd….

2011-2021

Een klein uitstapje van 10 jaar

Maar zoals met zoveel dingen in het leven, hebben we er niet direct iets mee gedaan. We begonnen een bedrijf in de productie van allerlei stalen woonaccessoires. Stalen deuren, plankdragers, houten wandbekleding, akoestische wandpanelen, verlichting. Alles eigentijds, uniek en handgemaakt. Een enorm arsenaal aan producten eindigde in de woonkamers van enthousiastelingen door heel Europa.  Maar hoe groter het bedrijf werd, hoe verder we afdreven van dat gevoel waardoor we ooit begonnen. Dat gevoel van gezelligheid gecombineerd met eenvoud. De gedachte dat de juiste sfeer de perfectie is.

Daarom besloten we onze bedrijven te verkopen, en opnieuw te beginnen bij de basis. En die basis is, genegenheid. Dat gevoel dat je ervaart als je met al je dierbaren in een warmte ruimte voor de haard zit. 

terug naar de basis

Vóór de lancering van onze Bio Ethanol Haarden hebben we een lijst gemaakt met wat wij belangrijk vinden voor ons product. We wilde het voor een groot publiek bereikbaar maken. Dus, een LAGE prijs. We wilde een haard die niet vervuilend is voor het milieu, handgemaakt, en verplaatsbaar. We wilde een haard die dat gevoel van sfeer mee naar buiten bracht als jij dat wilt, of naar je terras, je tuin, je woonkamer of je keuken. We wilde niet vast zitten aan de plek van de kachel, maar de kachel moet zich aanpassen aan onze plek. Dit eisen lijstje is gedurende het hele proces de leidraad gebleven in de ontwerp en productie fase. 

We zijn dan ook heel heel erg trots dat op onze kachels en hopen dat we ons enthousiasme via deze pagina een beetje hebben kunnen overbrengen.

 

0

Je winkelwagen